Ну я в принципе и ожидала, что именно ты решишь...
Я б сприйняв це за комплімент , якби не одна деталь... схоже, я один з небагатьох людей, хто по кілька разів на день перевіряє цей форум, тому й побачив цю задачу раніше за інших...
На самом деле, у каждого человека есть СВОЙ смысл - это его мечта или цель или вообще то, чему он посвящает свою жизнь.
Ок, давай тоді переформулюємо питання так: а що є достойним того, щоб присвятити йому своє життя?..
На рахунок роботи, то погоджуся, що таки варто займатися тим, чим тобі подобається, але і тут є свої нюанси... Наприклад, мені подобається програмування як хоббі, але при цьому може не дуже подобатися конкретна робота, хоч вона з ним і пов'язана. І тут постає інша проблема - ударитися в інші свої хоббі (ака РПГ, косплей, спорт, бойові мистецтва, Японія, аніме) паралельно з роботою, при цьому доводиться забивати на вдосконалення себе як спеціаліста (просто часу не вистачає) і в результаті практично не просуватися вперед по кар'єрних сходах і продовжуючи саме те життя яке ти описувала до самої смерті (декілька годин після роботи, вихідні, місяць відпустки), чи тимчасово забити на хоббі і ударитись в роботу (яка в принципі, начебто і непогана, але...) з тим, щоб в майбутньому отримати більшу фінансову незалежність і змогти більшу частину свого часу витрачати якраз на хоббі... Ситуація ускладнюється ще й тим, що існує досить жорсткий ліміт часу - по другому варіанту можна просто не встигнути... а також є можливості для переходу на більш цікаві роботи, але з туманнішими фінансовими перспективами і більшим часом, який потрібний буде на коригування спеціалізації...
От така от екзистенціальна криза... котра, насправді набагато складніша, але то вже занадто особисте... тим не менше, погоджуся в одному - кожен повинен знайти СВОЮ власну відповідь... не можливо зробити це за іншу людину - все одно вона піде своїм шляхом... був у мене такий досвід, на жаль...
...хм... про що це я... ах так... флеймим-ня
Отредактировано Sirumaru (2007-09-27 01:10:05)